29. 4. 2024 A tým

Balogova výhra způsobila zemětřesení na ping-pongové scéně

Klub

Bezchybný týmový výkon pomohl zařídit mečbol do SUPERFINÁLE

V pátek 26. dubna došlo v Havličkobrodské Birell areně k něčemu, co nemohl předvídat absolutně nikdo z ping-pongové komunity.

Náš A tým, který již několik zápasů hraje bez Egypťana Shoumana, přijel na Vysočinu s tím, že může soupeře s aktuální formou trápit.

Utkání zahájil fenomén extraligy Širuček proti našemu Seibertovi. Kuba hrál velmi slušně, ale na nejlepšího hráče tuzemské soutěže nestačil a po boji prohrál 1:3 na sety.

Skóre v zápětí srovnala výborně hrající jednička týmu Michal Beneš. Tomáš Tregler na našeho hráče nenašel recept a Beneš tak po výhře 3:1 rozveselil libereckou lavičku, když srovnal stav utkání na 1:1.

To, co přišlo po druhém zápase, ovšem nečekal absolutně nikdo. Zápas, který nenechal v klidu žádného fanouška stolního tenisu v naší republice. I tak by se dala popsat senzace Rolanda Baloga, který letos pravidelně nastupuje v B týmu ve 2. lize mužů. Svého soupeře Davida Reitšpiese zaskočil perfektním servisem a agresivní hrou. Po krásné bitvě Roland vyhrál 3:1 na sety a naše banda tak vedla 2:1 na zápasy.

Ve čtvrté dvouhře utkání prodloužil bezchybně hrající Pavel Širuček, který nedal našemu hráči žádnou šanci. Širuček - Beneš 3:0.

O ten nejlepší možný závěr se postarali Tomáš Tregler a Jakub Seibert. Po 3 setech to vypadalo, že Tregler libereckou senzaci nepovolí a mistr si připíše první bod do semifinálové série. Jenže kdo zná Kubu Seiberta, tak ví, že se jen tak nevzdává a už vůbec ne v play-off. Tahle fáze sezony jako by mu byla ušitá na míru. Ve čtvrtém setu si se svým soupeřem hravě poradil a v pátém setu pak mistrovské dílo dokonal.

"Nemám slov. Je to naprostá euforie", komentoval bezprostředně po posledním zápase výsledek Jakub Seibert. Marek Klásek byl evidentně také v šoku: "Normálně se musím štípnout do ruku, abych se ujistil, že se mi to nezdá. Bod na trojce jsem opravdu nečekal. Před zápasem jsem ale říkal, že při dokonalé konstelaci jsme schopní Havlíčkův Brod porazit."

Organizátor extraligových utkání Daniel Brumlich pak senzaci komentuje následovně: "To, co kluci předvedli v HavlBrodě je naprosto úžasné. Pro takové momenty se stolní tenis hraje, neskutečné. Kuba je v play-off neskutečně psychicky i herně silný a je radost ho mít v týmu. Trochu ho podezírám, že si tyhle nervy drásající zápasy užívá, zatímco ostatní příznivci za ohrádkami trpí. Brumlich pak k pátečnímu semifinále dodává: "Už teď, čtyři dny před zápasem, to vypadá, že v pátek bude plný dům a tudíž skvělá atmosféra. Navíc jsme na zápas vyhecovali fanoušky k "rudému peklu", tedy k oblečení barev našich domácích dresů. Na páteční semifinále se nesmírně těším a věřím, že atmosférou to bude jeden z nejlepších utkání v klubové historii. Určitě se jedná o jeden z největších zápasů naší historie."

2. semifinále proběhne 3. května od 18:00. fanoušci se mohou těšit na taneční vystoupení, točené pivo zdarma a především špičkový stolní tenis!


autor fotky: Jaroslav Loskot