13. 12. 2021 A tým

V cestě za třetí výhrou v řadě stojí HB Ostrov

Redakce

V cestě za třetí výhrou v řadě stojí HB Ostrov

V extralize stolních tenistů nastaly nové pořádky. Tradiční suverénní vládce soutěže HB Ostrov Havlíčkův Brod se trápí. Zato SKST Liberec sbírá poslední týdny úspěchy. A ve středu v 17 hodin dojde pod Ještědem k vzájemnému střetnutí těchto dvou naprosto odlišných pingpongových světů.

Několikanásobný rozpočet, supermoderní hala, kádr alespoň na dva kvalitní extraligové týmy a ty nejvyšší ambice. HB Ostrov si s konkurencí dlouho pohrával. 31krát v řadě zvítězil, pak se ale nečekaně zasekl v TTC Ostrava, přišly dvě upachtěné výry 3:2 S El Niněm a KT Praha a v listopadu dva další výbuchy – s Chebem i TJ Ostrava KST. Čtvrté místo v tabulce není s takovým zázemím i mužstvem nic k chlubení. Šéfa klubu Miroslava Jinka jen těžko obměkčí aktuální postup v poháru ETTU do čtvrtfinále, ke kterému pomohla Treglerova výhra s Širučkem či Obešlův skalp legendárního Rakušana Chen Weixinga. V domácí soutěži těmhle elitním borcům už prostě fanfáry nezní tak často jako dřív. Michal Obešlo má úspěšnost necelých 42 %, Prokopcov je na tom podobně, prapor drží pouze Tregler se skoro 82 %.
V mnohem skromnějších podmínkách na severu Čech se odehrává jiný příběh. V kádru s odchovancem Blinkou, zdomácnělým Ústečákem Jakubem Seibertem a exotickou egyptskou posilou Shoumanem se liberecká křivka vyvíjí opačným směrem. Počátečnímu trápení daly zapomenout dvě výhry s Havířovem a Hradcem Králové a následný postup do finálové čtyřky Českého poháru! „Je to skoro takové zimní probuzení. Po sérii proher jsme museli něco změnit a to se po společném vyříkání snad povedlo,“ věří Jakub Seibert, který začal pravidelně přidávat cenné body. V tak odlišném rozpoložení nastoupí proti vládnoucímu mistrovi i on. „Je pravda, že s Ostrovem dlouho nešlo vůbec soupeřit. Najednou vypadají zranitelnější. Pořád jsou to v podstatě jedny z největších českých hvězd, ale proč toho nevyužít,“ těší se Seibert.
Poslední letošní zápas je tedy na programu netypicky už tuto středu! "Zveme všechny naše fanoušky na zajímavé zakončení letošního pingpongového roku. Bude na co koukat," vyzývá předseda oddílu Jiří Veselka. Pivo zdarma jako bonus k pozvánce také nejsou k zahození.

Předpokládané sestavy:
SKST Liberec: Shouman, Seibert, Blinka
HB Ostrov H. Brod: Tregler, Prokopcov, Obešlo

SKST Liberec - HB Ostrov, středa 15.12.2021 od 17 hodin. Online: https://www.ping-pong.tv/



SKST Liberec