16. 12. 2021 A tým

Snadná práce pro mistra z Havlíčkova Brodu

Redakce

Snadná práce pro mistra z Havlíčkova Brodu

V posledním letošním extraligovém utkání přivítal SKST Liberec HB Ostrov Havlíčkův Brod. Ale ani aktuálně slušná forma Severočechů nemohla současnému mistrovi ČR konkurovat.

Přitom úvod nevypadal vůbec zle. Mohamed Shouman si s Dmitrijem Prokopcovem vedl velmi dobře, dostal se dokonce do vedení 2:1 na sety. Pak ale bývalý český olympionik zpřesnil hru a další dvě sady hlídal v poměru 11:7 a 11:3.

Proti Michalovi Obešlovi dostal šanci Michal Blinka. Loni ho sice hned v úvodním duelu sezony zaskočil jasnou výhrou 3:0, od té doby ale rodilý Liberečák Obešlo vzájemným střetnutím vládne. Nejpřesvědčivěji to předvedl snad právě tentokrát – 11:6, 11:5, 11:3.

Stejně dominantně působila i jednička Ostrova Tomáš Tregler. S Jakubem Seibertem prolétl dvěma sadami v kvapíkovém tempu a zvládl i poslední koncovku 14:12. Konečné skóre tedy hovoří jednoznačně, 3:0 na zápasy, 9:2 na sety pro Havlíčkův Brod. „Chtěli jsme věřit tomu, že když my jsme teď pár zápasů zvládli, tak budeme Ostrovu vyrovnaným soupeřem. To se ale vůbec nepotvrdilo. Krok držel pouze Shouman, jinak jsme neměli nárok,“ mrzelo předsedu oddílu Jiřího Veselku.

Po 10 kompletních kolech se Liberec usadil na osmé příčce, poslední zaručující play off. „Celá soutěž je opravdu kvalitní. Věřil jsem v lepší umístění, ale nedá se nic dělat, taková je realita,“ shrnul trenér Richard Výborný.

Po novém roce začne Liberec extraligu 7. ledna v Hodoníně. Ještě před tím ale zabojuje Liberec tuto neděli 19.12.2021 o medaile v Českém poháru. Dosud bylo nejlepším umístěním 3. místo ještě v éře Radka Košťála. Mezi poslední čtyřkou jsou ještě družstva El Niňa, Chebu a právě HB Ostrova.