1. 4. 2022 A tým

​Čtvrtfinálová stopka. HB Ostrov vyhrál v Liberci 3:1

Redakce

SKST Liberec v extralize končí.

Druhé čtvrtfinálové utkání mělo stejný scénář jako to úvodní. HB Ostrov Havlíčkův Brod zvítězil v Liberci 3:1, celou sérii ovládl 2:0 a míří za obhajobou titulu.

Kuriózně se v Liberci opakovalo i složení úvodních dvojic, jen v pozměněném pořadí. Seibert vyzval Treglera v prvním klání. Tentokrát ale musel utíkat z vedení 0:2 on. Jeden set zvládl, v tom dalším v koncovce padl a prohrál 1:3.
Michalové Blinka a Obešlo opět hráli vyrovnanou partii, ale s úsměvem odcházel od stolu starší špílmachr z Brodu. Zvítězil 3:1.
Co se nepovedlo Mohamedu Shoumanovi na Vysočině, to zvládl v domácím prostředí. Na Prokopcova vlétl a připsal si nejcennější výhru v sezoně.
Liberecké rekviem měl však v tomto čtvrtfinále na starosti Michal Obešlo. Sehrál čtyři duely a i v tom závěrečném nenašel přemožitele. Se Seibertem ovládl všechny sety hladce a ze šesti brodských bodů zapsal sám hned čtyři!
Ani tenhle zápas nebyl z naší strany špatný. Ostudu jsme určitě neudělali a celkově jsem obzvlášť za druhou polovinu soutěže rád,“ byl pozitivní trenér Liberce Richard Výborný.
Extraliga pokračuje už bez Severočechů. V semifinále jsou Havlíčkův Brod s Chebem. Čtvrtfinále ještě sehraje El Niňo s TTC Ostrava a KST Ostrava s Havířovem.

SKST Liberec - HB Ostrov H. Brod 1:3
Jakub Seibert – Tomáš Tregler 1:3 (-8, -7, 8, -9)
Michal Blinka – Michal Obešlo 1:3 (-7, -7, 10, -8)
Mohamed Shouman – Dmitrij Prokopcov 3:1 (7, 7, -7, 9)
Jakub Seibert – Michal Obešlo 0:3 (-5, -5, -5)
Konečný stav série: 0:2