2. 4. 2022 A tým

​Seibertovo zmrtvýchvstání a Shoumanův standard

Redakce

Jak si vedli Liberečáci v extralize?

Devátá liberecká sezona v extralize byla zatím nejvíce turbulentní. Počátečnímu trápení daly zapomenout dvě třetiny vydařených utkání. Kromě dvou výjimek se na konečném sedmém místě v základní částí podílela trojice Blinka, Seibert a Shouman. Jak si vedli?


Michal Blinka
Bilance základní část: 23 zápasů, 5 výher, 18 porážek
Bilance play off: 2 zápasy, 0 výher, 2 porážky
Nejcennější výhra: J. Valenta
Liberecký odchovanec se sezonou protrápil. Celý rok se připravoval v Národním tréninkovém centru v Havířově, ale do výsledků se zatím změna dramaticky neprojevila. Přesto byl ve druhé polovině patrný výrazně lepší herní projev. Oproti předchozím letům chyběla i nějaká hodnotnější výhra.

Jakub Seibert
Bilance základní část: 22 zápasů, 11 výher, 11 porážek
Bilance play off: 3 zápasy, 1 výhra, 2 porážky
Nejcennější výhra: Tomáš Tregler
Nejlepší sezona v Liberci! Poprvé v tygřím dresu dosáhl na 50% hranici. Povedl se mu především souboj s Ostravou, kde si poradil s Klosem i Martinkem. V celkovém hodnocení hráčů s více než půlkou odehraných zápasů se vyšplhal na 14. místo. V play off si vyšlápl i na skvělého Treglera.

Mohamed Shouman
Bilance základní část: 25 zápasů, 15 výher, 10 porážek
Bilance play off: 3 zápasy, 1 výhra, 2 porážky
Nejcennější výhra: D. Prokopcov
Spolehlivá jednička. Sezonu zvládl dobře, v podstatě neměl výraznější výkyvy. I přesto, že na turnajích zvládá porážet ty největší hvězdy, v soutěži mu k tomu malinko chybělo. Nejhodnotnější triumf zapsal až v posledním utkání sezony s Prokopcovem. Celkově skončil v první desítce konečného hodnocení.

Matěj Stach
Bilance základní část: 2 zápasy, 1 výhra, 1 porážka
Nejcennější výhra: P. Korbel
Lepší premiéru v libereckém extraligovém dresu nemohl zažít. Nastoupil proti legendárnímu Korbelovi a místo přehnaného respektu ukázal sebevědomý výkon, který mu zajistil nejcennější výhru v životě. V druhém zápase vzdoroval čtyři sety Bělíkovi. Nezklamal.