5. 3. 2024 A tým

Michal Beneš spolu s Markem Kláskem komentují domácí trilogii

Klub

Domácí prostředí je naší výhodou, je třeba ho využít

Proti Ostravě jsme prohráli první utkání smolně 2:3. Myslíte, že kdyby svůj zápas Kuba zvládl, tak by se utkání vyvíjelo jinak?

Marek: Kdyby Kuba vyhrál první zápas (měl mečbol), tak by nás to určitě trochu povzbudilo a hlavně Patrik Klos by byl pod větším tlakem a nemusel by proti Michalovi hrát tak dobře. Utkání se mohlo ubírat úplně jiným směrem.

Michal: Nemyslím si, že Kubův zápas měl na mě nějaký vliv a jestli ano, tak jen velmi malý. Spíš jsem si zápas prohrál sám prvním setem, ve kterém jsem vedl a nedotáhl to do konce.

Čekají nás tři domácí utkání v řadě. Nejprve proti Hradci, poté NH Ostrava a nakonec TTC Ostrava Petra Korbela. Jak vnímáte naše šance a co bude nutné udělat pro to, abychom si připsali do tabulky další výhru?

Marek: V příštích třech zápasech, které všechny hrajeme doma, máme podle mě šanci na body hlavně v prvních dvou utkáních proti Hradci a NH Ostrava. Je třeba, aby všichni tři naši hráči zabrali.

Michal: Určitě budeme muset zabojovat o každý balonek a dohrát dobře rozehrané sety. Od toho by se to mělo odvíjet. Pak můžeme každého ze soupeřů porazit, avšak s TTC Ostrava to bude určitě nejtěžší.

Jak moc je důležité, že poslední tři utkání hrajeme v domácím prostředí?

Marek: Domácí prostředí je určitě naší výhodou. Hráči jsou na něj zvyklí a je třeba ho využít.

Michal: Vždycky je výhoda hrát doma a navíc více zápasů za sebou. Člověk je na tu halu a míčky zvyklý, takže za mě tam určitě výhoda je.

Za kolik bodů z posledních tří utkání byste byli spokojeni?

Marek: Samozřejmě chci vyhrát každý zápas, ale v této oslabené sestavě budu rád za každé jednotlivé vítězství.

Michal: Dvě výhry z posledních 3 zápasů by byly super, byl bych spokojený.

Bude tým na zbytek základní části kompletní?

Marek: Podle mých zpráv kompletní nebude. Reprezentační starty Mohameda Shoumana se neslučují s našimi zápasy v extralize.

Michal: Pepa Medek je součástí týmu celou dobu, takže určitě :)