3. 4. 2024 Klub

Jak si vedly naše týmy v letošní sezoně?

Klub

Tým B před branami play-off, 3. liga zachráněna

Pro většinu našich týmů je letošní sezona u konce, a tak přicházíme se sumářem.

Okresní soutěže

Mladý tým KMST Liberec ve čtyřčlenné skupině okresního přeboru 2. třídy okupuje 3. místo. Poslední zápas, který nás čeká už nemůže změnit celkové pořadí. Hráč s nejlepší úspěšností je Šimon Valášek 87,5 %.

V OP1 obsadí další mladý tým KMST buď 11. nebo 10. místo. Nejlepším hráčem týmu byl s úspěšností 74% Dominik Faltus. Okresní tým SKST je bohužel na sestupové pozici.

Krajské soutěže

SKST Liberec "F" po nejistém začátku nakonec obsadil v krajském přeboru 2. třídy slušné 6. místo, na kterém má obrovskou zásluhu tahoun týmu Vojtěch Waldhauser, který se pyšní úspěšností 89%.

V KP1 letos dostal šanci mladičký tým KMST Liberec. Týmu se podařilo za celou sezonu vybojovat pět remíz, to však na udržení v soutěži nestačilo.

V divizi, nejvyšší krajské soutěži, jsme měli hned dva zástupce. SKST Liberec "E", který se od začátku sezony pohyboval na hraně udržení v druhé polovině přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a obsadil 9. místo z 12. Pomohla tomu i naše španělská posila Elene Sagardía. Druhé družstvo SKST se umístilo na slušném 7. místě. Tento tým táhnul Jaroslav Havlík, který za celou sezonu prohrál jen osmkrát.

Ligové soutěže

Třetí liga byla to největší drama, které nám letošní sezona nabídla. Do posledního kola nebylo jisté, zda se náš tým "C" dokáže udržet v nabité soutěži. Celý tým se semknul a využil domácích zápasů. Z posledních pěti zápasů hned tři vyhrál a nakonec obsadil 7. pozici.

I v druhé lize náš tým "B" bojoval do posledního zápasu. Mužstvo, které vedl Josef Medek, se rvalo o postupové příčky do play-off. Medkovi, Balogovi, Marešovi a Brumlichovi se však nepodařilo vyhrát ani jeden z důležitých venkovních zápasů ve Studené (3:10) a na Elizze Praha (7:10) a s rozdílem jednoho bodu tak museli přepustit pozici v play-off právě Elizze Praha.

Naše poslední želízko v ohni je extraligový mančaft, který vstoupí do play-off bojů již 9. dubna na půdě SKST Tesla Batteries Havířov. 19. dubna se pak série přesune na domácí půdu na Borový Vrch. Oba zápasy se hrají od 17:00.