11. 12. 2023 Klub

Áčko na pátém místě a druhá liga před branami play-off

Klub

První polovina sezony je za námi

První polovina soutěží je za námi. Celkem se našich 10 družstev představilo v 8 soutěžích od okresního přeboru 2. třídy až po extraligu.

Naše mladé družstvo v OP2 KMST Liberec „C“ si zatím stojí slušně. V mini tabulce 4 týmů jsme se dvěma výhrami a jednou remízou o 1 bod třetí za ST Frýdlant.

Týmy v OP1 se prozatím nacházejí na chvostu tabulky. SKST Liberec „G“ je zatím na 11. místě a KMST Liberec „B“ najdeme na 9. místě. Oba týmy tak čeká v druhé polovině spousta práce v boji lepší umístění.

SKST Liberec „F“ si ve velmi vyrovnané soutěži KP2 drží 10. příčku z 12. Tabulka je ovšem velmi vyrovnaná. Například na čtvrté místo ztrácíme pouze 5 bodů.

Boj o záchranu v jarní části čeká náš tým v kp1, který je zatím na posledním místě. V posledním kole si však po velikém boji připsali cenný bod za remízu a jsme tak v kontaktu s nejbližšími týmy před námi.

Divizní tým SKST Liberec „E“ si v posledním kole připsal překvapivou výhru nad třetím týmem tabulky a vyskočil tak na 9. místo z 12. Do bojů se již zapojila naše ženská posila ze Španělska, která zasáhne i v druhé polovině. SKST Liberec „D“ si v divizi vede o něco lépe a přezimuje na 6. místě.

Ve 3. lize mužů si náš „C“ tým zatím drží 9. příčku, která je první pozicí nad sestupovým pásmem.

SKST Warmnis Liberec „B“ si ve 2. lize i díky posile Rolandu Balogovi vede velmi dobře. Momentálně nám patří 5. místo a jsme tak jednu pozici od play-off. Nutno podotknout, že náš druhý nejlepší tým dvakrát prohrál nejtěsnějším způsobem 8:10. V jarní fázi ho tak čekají příjemné boje o play-off.

To nejlepší na závěr. Náš extraligový tým si zatím vede výborně. Z 9 zápasů jsme jich celkem 6 vyhráli. Momentálně se nacházíme na 5. místě tabulky. Všechny tři prohry jsou s týmy z prvních tří pozic tabulky, přičemž proti SKST Havířov nehrál náš nejlepší hráč Mohamed Shouman. S lídrem tabulky jsme prohráli 2:3 a tak se očekává, že v druhé polovině sezony budeme opět bojovat o nejvyšší pozice v tabulce, které by nám zajistili lepší postavení do play-off.

Nejlepší hráči každého týmu dle úspěšnosti

Extraliga mužů: Mohamed Shouman 69%

2. liga mužů: Josef Medek 80%

3. liga mužů: Josef Obešlo ml. 62,5%

Divize mužů: Jaroslav Havlík ml. 87,5%

KP1: Čeněk Žid 73,33%

KP2: Vojtěch Waldhauser 88,46%

OP1: Dominik Faltus 72,73%

OP2: Josef Vít 75%

Skokan pololetí

Josef Vít OP2

Hráč pololetí

Josef Medek 2. liga mužů

Překvapení pololetí

Viktor Novotný