7. 1. 2024 A tým

Pomalý rozjezd v prvním zápase nového roku

Klub

"Mohli jsme vyhrát každý zápas" říká trenér Klásek

V pátek 5. 1. jsme v rámci 10. kola extraligy mužů přivítali na domácí půdě hosty z Havířova. I díky Mohameda Shoumana si diváci slibovali vyrovnanou a dlouhou bitvu. Zdálo se však, že havířovští o svátcích nabrali více sil.

V prvním zápase proti sobě nastoupili Mohamed Shouman a Jan Valenta. Zápasy těchto dvou jsou vždy zábavná podívaná. Tentokrát však bylo vše jinak. Jan Valenta bezchybným, pestrým a místy až profesorským výkonem Egypťana rychle porazil 3:0 na sety.

V druhém utkání se utkali Michal Beneš a reprezentant Tomáš Polanský. V zápase bylo vidět mnoho krásných výměn a momentů. Zápas se musel rozhodnout až v pátém setu, ve kterém domácí Beneš vedl 4-2. Střed a koncovka setu však patřila Tomáši Polanskému, který pro Slezany připsal druhý bod.

Šanci na zvrat měl obstarat Jakub Seibert, který měřil síly s mladičkým Adamem Štalzerem. Opět to byla skvělá vyrovnaná bitva, která gradovala v pátém setu. Poslední set byl ovšem poněkud odvážnější ze strany Štalzera, který dokázal zvítězit a ukončit tak zápas až překvapivě rychle pro Havířov.

Po zápase jsme se zeptali na zhodnocení našeho trenéra Marka Kláska:

"Myslím, že jsme mohli vyhrát každý zápas. Shouman se nedostal do své nátlakové hry a Valenta ho přehrál precizní hrou na servisu a příjmu. Vůbec ho nepouštěl do výměn a navíc Shouman kazil i svoje balony. Ty mu pak chyběly v koncovkách prvních dvou setů" popisuje první utkání trenér Klásek.

"Michal Beneš nevyužil za stavu 1:1 a 9:9 nevyužil výhodu svého servisu, kdy pokazil dva nadějné balonky a pak ještě v pátém setu vedení 4:2. Je to velká škoda, protože měl na to, aby Polanského porazil" pokračuje Marek dál v hodnocení.

Trenér A týmu dodává: "V posledním zápase Kuba podlehl 2:3, když byl podle mě často zbytečně pasivní na příjmu a tím dal soupeři spoustu bodl zadarmo. Celkově nám to utkání nevyšlo."

O nápravu se naše áčko pokusí v pátek 19. ledna na půdě úřadujícího mistra HB Ostrov Havlíčkův Brod. Před domácím publikem se pak trio Beneš, Seibert, Shouman představí v pátek 26. ledna od 18:00, a to proti týmu legendární dvojice Panský - Orlowski KT Praha.