15. 1. 2024 Mládež

Štěpán Němec veze z BTM ve Vlašimi medaili

Klub

První výhry na BTM U15 pro Víta a Jungmanna

Během víkendu 13. – 14. ledna proběhl ve Vlašimi a Neratovicích další BTM.

Nejprve jsme v sobotu vyrazili do Vlašimi na turnaj kategorie U13, kde všichni naši zástupci hráli kategorii A. Nejlépe se dařilo u nás trénujícímu Tondou Csizmaziovi, který prošel po třech jasných výhrách až mezi nejlepších 16, kde nestačil na Františka Tlustého z Elizzy Praha ve třech koncovkách (12:14, 10:12 a 12:14). Náš klub reprezentovala dvojice Voplakal - Jungmann. Ani jednomu se však nepodařilo ve skupině vyhrát jediný zápas a šli tak do útěchy. Oba však "záchranářský" zápas o udržení zvládli a i příště se představí v kategorii "A".

V neděli byli pro naše barvy na pořadu dne dva turnaje. Ve Vlašimi se odehrál turnaj U17 a v Neratovicích U15. Na "sedmnáctkách" jsme měli v hlavní kategorii hned dva zástupce. Štěpán Němec, který již tradičně hraje v této divizi a nově také Dominik Faltus, který se do "áčka" probojoval na minulém turnaji. Štěpán ve skupině prohrál hned první klíčový souboj 2:3 na sety a to určilo i jeho další mentální rozpoložení a výsledky ve skupině, kde prohrál všechny tři zápasy. Po skupině však dokázal najít chuť do hry a při cestě za vítězstvím v útěše ztratil jen 3 sety. Dominik Faltus si ve skupině vedl o něco lépe, avšak na výhru to také nestačilo. Dvakrát prohrál až v pátém setu a čekala ho tudíž soutěž útěchy. Tam se mu podařilo urvat důležitý zápas o udržení a i příště bude v hlavní divizi "A". Třetím zástupcem byl David Bartoň, který v kategorii "B" ve skupině zapsal 2 prohry a 1 výhru a turnaj pro něj skončil již ve skupinové fázi (v turnaji B se nehraje útěcha).

Na "patnáctkách" se představila v kategorii "B" ze slečen Pavlína Ortová, která po 3 hladkých výhrách ve skupině postoupila do pavouka. Mezi nejlepšími 16 si s přehledem poradila se soupeřkou z Děhylova a čekal ji tak souboj o postup do turnaje "A". Ve čtvrtfinále na ní však čekala rozjetá hráčka KST Apollo Ústí, na kterou Pája s trenérkou Stránskou nedokázaly najít recept a přišla prohra 1:3. Příště tak bude naše svěřenkyně znovu bojovat o postup z kategorie "B". Mezi chlapci nás zastupovali Matěj Jungmann, pro kterého byl turnaj U15 premiéra, a také Josef Vít. Oba měli shodně po dvou zápasech ve skupině skóre 1:1. Pepa Vít už měl dokonce postup ze skupiny na dosah ruky, ale dobře rozjetý zápas za stavu 2:0 při několika mečbolech nedokázal dohrát a musel tak doufat ve výhru ve třetím zápase. Ani jednomu z chlapců se zápas o postup nepovedl a turnaj pro ně skončil. Avšak Pepa i Matěj si připsali pro psychiku důležitou první výhru v této věkové kategorii.

"Celkově jsem z předvedené hry příliš nadšený nebyl. Možná jsem byl až moc přísný nebo měl trochu nerealistické představy (směje se). U Matěje i Pepy je vidět herní posun. Matěj paradoxně předváděl své nejlepší výkony proti jeho nejtěžším soupeřům. U Páji to bylo od začátku o hlavě. Po nervózním vstupu do prvního zápasu pak s klidem vyhrála další dvě utkání. Po skupinové fázi se dostala do lepší pohody, ale pak na ní vlítla rozjetá Ústečanda, ze které sršila energie. Pája se toho možná trochu zalekla a začala svoji prodávat svou hru až ve třetím setu. To už však bylo pozdě a vlak nám ujel v prvních dvou setech. Se všemi hráči jsme si turnaj zhodnotili a jak hráči tak trenéři vědí, kde je potřeba zapracovat. Je to dost o tom, zda budou chtít děcka chtít svoji výkonnost zase posunout někam dál. My jsme tu jako trenéři připraveni udělat pro ně, co bude potřeba." Řekl Brumlich, který byl na turnajích U13 a U15