10. 5. 2024 A tým

Historický úspěch A týmu mužů

Klub

Do play-off se dal tým neskutečně dohromady. Za celou sezonu klukům děkuju

Včera 9. 5. proběhlo v Havlíčkově Brodě rozhodující utkání semifinálové série play-off.

Už před utkáním všechny v hale překvapil tah Marka Kláska, který totálně zamíchal sestavou. Na horní pozici postavil Rolanda Baloga a naopak na "trojku" poslal skvěle hrajícího Kubu Seiberta. Tuhle taktiku jsem chtěl zkusit už v druhém utkání v Liberci. Nakonec jsem po poradě s pár lidmi ale uznal, že v domácím prostředí by měl hrát nahoře Seibi, který miluje bouřlivou atmosféru" komentuje taktiku trenér Klásek.

V prvním utkání nastoupil na zatím bezchybného Pavla Širučka náš Roland Balog. Nezačal vůbec špatně, když si na svou stranu připsal hned první tři body úvodní sady a jednička HB Ostrov vypadala poněkud rozladěně. Jenže pak už se zase rozjel nezastavitelný stroj a Širuček nedal v dalších balonech a setech našemu hráči jedinou šanci. Roland zápas komentoval bezprostředně po prohře: „Ten Širuček je úplně jinde. Dělalo mi problém jen zablokovat jeho tospin. Neskutečná kvalita."

Další kolo dvouher přineslo střet Michala Beneše a Tomáše Treglera. První set byl jasně v režii agresivně hrajícího domácího plejera. Potom však přišel za stůl úplně vyměněný Michal Beneš. Po každém vítězném balonku si levoruký Beneš fandil a poskakoval. Něco na co nejsme, u jinak flegmatického Michala, zvyklí. Vyhrál další dva sety a najednou se atmosféra v hale změnila. Zápas došel až do páté sedy, kde náš hráč vedl 4-2 na míčky a od Treglera přiletěl nečistě trefený vyšší balon, který bohužel Beneš nedokázal zakončit. V tu chvíli se rozhodující set zlomil a Tregler nakonec připsal druhý bod na stranu domácích. „Takhle nahecovaného Benyho jsem ještě neviděl. Byla to překvapivá ale nesmírně příjemná změna. Tohle musí naši fanoušci milovat" dodal jeden z přítomných fanoušků Liberce po zápase.

Na trojce se setkali David Reitšpies a Kuba Seibert. Po dvou vyrovnaných sadách bylo srovnáno 1:1. Třetí set se rozhodl až v koncovce. Bohužel pro naše barvy to lépe ustál David Reitšpies a šel do vedení 2:1. Ve čtvrtém setu už Kubu jasně přehrál a Havlíčkův Brod tak mohl slavit postup do superfinále.

V pozápasovém interview pro ping-pong TV Marek Klásek hodnotil svou taktiku následovně: "Ta taktika mi smysl dávala. Museli jsme zkusit zariskovat. Hráli jsme to vše na jednu kartu. Nahoru jsem obětoval Rolanda, aby se Pavel Širuček nedostal do takového tempa, protože Roland hraje atypicky. Na dvojce jsem doufal, že Beny porazí Tregyho a stav bude 1:1. K tomuto stavu ´jsme nebyli daleko. Na trojkách by za stavu 1:1 mohl Rajťák trochu znervoznět a skvěle hrající Kuba ho mohl porazit. Sázel jsem na to, že povedeme 2:1. Za tohoto stavu by nastoupil rozjetý Beny na méně rozehraného Širučka a pak už se mohlo stát cokoli. Bohužel to v obou klíčových duelech o chlup nevyšlo a soupeř nás přehrál."

Na otázku Lukáše Foffa, že po první polovině sezony, kdy přestal za Liberec hrát Mohamed Shouman, jednička týmu, musí být s bronzem naprosto spokojený, odpověděl trenér Klásek následovně: „Musím moc poděkovat klukům a celému klubu za to, co se nám povedlo. Na konci základní hrací části jsme třikrát v řadě prohráli 0:3 a nevypadalo to s námi dobře. Do play-off se náš tým dal ovšem neskutečně dohromady a nakonec je z toho krásný úspěch."

"Moc děkuju za sezonu. Takhle nahoru dolu jsem to nikdy nezažil a jsem moc rád, že jsme to zakončili nahoru" komentuje sezonu liberecká stálice Kuba Seibert.

Sezonu zhodnotil i trenér mládeže a organizátor extraligových domácích utkání Daniel Brumlich: „Tahle sezona ukázala, jak moc může hrát roli to, když se tým semkne. Už to, že jsme přešli přes Havířov, byla naprostá senzace. Že jsme porazili HavlBrod na jejich domácí půdě a navíc v plné sestavě je tak trochu sci-fi. Na další sezonu plánujeme na domácí zápasy mnoho změn."

Jaké změny na sezonu 2024/25 podle Brumlicha přijdou? „Chceme divákům zkvalitnit zážitek z domácích utkání, tak aby se na každý zápas těšili jako na jedinečnou událost. V plánu jsou nové soutěže pro diváky, zkrášlení hracího kurtu a haly a také zdokonalení našeho bufetu. Včera jsme si vyzkoušeli, že čtyři mladí kluci s bubnem a řehtačkami dokáží udělat neskutečný bordel a to je něco, na čem bychom v domácích zápasech stavět - skvělá atmosféra. Věříme, že dokážeme dát dohromady okruh lidí s bubnem v čele, kteří vytvoří náš liberecký kotel. No a samozřejmě chystáme jednu velkou přestupovou bombu. Nemůžu se dočkat, až novou posilu představíme našim fanouškům."