14. 5. 2024 Mládež

Na finálovém turnaji MASTERS Grandrix jsme měli dva zástupce

Klub

Tonda Csizmazia si připsal skalp nasazené dvojky turnaje Františka Tlustého

Ani na státní svátek 8. května naši hráči nepolevili. Čekal je totiž finálový turnaj Masters Grandprix. Jedná se o vyvrcholení seriálu turnajů Granpdrix, který tradičně probíhá v Praze. Turnaje se pravidelně účastní nejlepší hráči z Prahy a okolí (např. Havlíčkův Brod).

V silné konkurenci se o něco lépe vedlo staršímu Tondovi Csizmaziovi, který si ve skupině připsal 5 výher. Jeho nejcennějším skalpem byla porážka Františka Tlustého z Elizzy Praha, který byl na turnaji nasazenou dvojkou. Tonda celkově skončil na 8. místě.

Matěj Jungmann prokázal, že jeho výkonnost je na vzestupu. Ve skupině se mu podařilo dvakrát vyhrát. Zajímavou statistikou bylo, že přestože skončil Jungmann na 6. místě, tak co do počtu vyhraných míčků byl na místě třetím. To svědčí o vyrovnaných zápasech, které ve skupině odehrál. Matěj nakonec turnaj zakončil na 11. místě.

Na turnaji byl přítomen i trenér mládeže Daniel Brumlich, který výkon chlapců zhodnotil následovně: „Tonda byl ze začátku turnaji trochu nervózní a přestože vyhrával, nepodával úplně dobré výkony. Zejména nemůžeme být spokojeni s hrou, kterou se v prvních zápasech prezentoval." „Před posledním zápasem ve skupině, kdy už Tonda nemohl postoupit do boje o TOP 4, jsme si promluvili a ujasnili si, jakým způsobem do boje proti nasazené jedničce skupiny nastoupit", říká Brumlich. „Tonda umí hrát agresivně a tlačit se do soupeře, jen tomu musí on sám věřit, což se mu v případě s Tlustým povedlo", dodal trenér.

"Co se týče Matěje, tak přestože připsal víc proher, tak se mi jeho herní projev líbil. Spousta zápasů bylo vyrovnaných. Pokud Matěj zapracuje na tom, aby byl v zápase plně koncentrovaný na hru a svůj výkon, tak to bude vyloženě dobré." Tvrdí hráč druhé ligy mužů Brumlich.

Celkově se jednalo o skvělý turnaj plný napjatých a vyrovnaných zápasů. Kompletní výsledky naleznete zde: Masters výsledky