27. 6. 2024 Klub

Tři medaile z akademického mistrovství Čr pro Aničku Stránskou

Klub

O medaili rozhodl set s neskutečným skóre 28:26

Během tohoto týdne probíhají v Liberci akademické hry 2024. Jednou z disciplín je i stolní tenis. Za Technickou univerzitu Liberec a náš klub hrála v soutěži naše trenérka Anička Stránská.

Mladá trenérka klubu začala medailí v mixu, kde stála po boku s dalším žákem TULky Lukášem Zemanem. Společnými silami vybojovali bronz. Jedna medaile však Aničce nestačila a spolu s nedávnou mistryní extraligy žen Aničkou Klempererovou z Hodonína došla až do finále čtyřher žen. Zlato jim vyfoukla dvojice Vašendová - Hanáková.

Pro studentku liberecké univerzity přišla nejcennější medaile na závěr. Ve čtvrtfinále v klíčovém souboji ve 3 setech porazila Nelu Hanákovou. Naprosto klíčový byl přitom druhý set, který si na svoji stranu připsala Stránská poměrem 28:26. Ano, opravdu čtete správně. Tohle neskutečné skóre druhého setu Hanákovou zlomilo a naše reprezentantka tak prošla do semifinále. Mezi nejlepšími čtyřmi na ni čekala její spoluhráčka z deblu Anička Klempererová, která však byla nad síly Aničky Stránské. Nakonec tak z dvouher brala bronz.