23. 7. 2024 A tým

Trenér Klásek hodnotí příchod Ondry Květona

Klub

Jsem příjemně překvapen, že vedení klubu se podařilo Ondru získat!

Do klubu přichází Ondra Květon. Jak jsi s tímhle přestupem osobně spokojený?

Jsem příjemně překvapený, že se vedení klubu podařilo Ondru získat! Je to vicemistr Evropy ve družstvech juniorů z minulého roku a jeden z našich nejnadějnějších hráčů do budoucna.

S Ondrou už máš zkušenosti z dřívějška. Můžeš nám říct kdy a při jaké příležitosti jste spolupracovali?

Spolupracovali jsme spolu v reprezentaci kadetů v roce 2018. V tu dobu jsem u národního týmu kadetů jako hlavní trenér.Co od nové posily příští sezonu očekáváš?

Tak předpokládám, že bude předvádět takové výkony jako v minulém play-off, kde hrál velmi dobře a porazil špičkové hráče. Samozřejmě je to ještě mladý hráč a sbírá stále zkušenosti v naší nejvyšší soutěži. Jak už jsem řekl, dokázal už některé top hráče porazit.

Jaké jsou podle tebe Ondrovy silné stránky?

V první řadě je to jednoznačně jeho podání, které má velmi kvalitní a věří si na něj. Pak bych uvedl pasivní hru, konkrétně bych zmínil jeho backhandový blok a příklep. Nejvíce chci vyzvednout to, jaký je Ondra neuvěřitelný bojovník. To mám velmi rád.

Jaké jsou s příchodem takto mladého hráče ambice vzhledem k další sezoně?

Tak ambice jsou myslím podobné jako v minulé sezoně. Předvádět kvalitní hru a tou potěšit diváky. Chceme se v play-off dostat co nejdále. Především si přeju, aby se nám vyhýbala zranění. Pak už jen stačí správně načasovat formu.

Otázka na závěr. Kdo je podle tebe favoritem následující sezony a kdo bude jejím černým koněm?

K favoritům určitě bude tradičně patřit obhájce titulu HB Ostrov. Pak bych řekl ještě dvě jména - El Niňo Praha a SKST Chodov. Černým koněm budeme zase my.