29. 8. 2024 A tým

Zápas v tropických podmínkách pro Ostravu

Klub

V klíčových chvílích byl soupeř lepší

Máme za sebou první kolo dalšího ročníku extraligy mužů.

Utkání dnes bylo zahájeno předáním skleněné plakety Jakubu Seibertovi, který odehrál v dresu SKST Liberec neskutečných 300 utkání. Cenu předával předseda klubu Jiří Veselka.

V prvním zápase se nám předvedl Michal Beneš a ostravská posila Cyrnek. Michal na tom po většinu času o něco líp a vedl 2-1 na sety. Polák však dotáhl zápas do pátého setu, kde byl lepší a připsal tak na stranu hostů první bod.

Druhý mač nabídl střetnutí naší nové akvizice Ondry Květona a zkušeného Kuby Kleprlíka. První set vyzněl jednoznačně pro ostravského borce. V tom druhém měl Ondra slušný náskok, který bohužel promarnil. Třetí set už patřil mladému Květonovi a vypadalo to na velký obrat. Ve čtvrtém setu měl Květon hned tři setboly, avšak nevyužil ani jeden a Ostrava vedla 2:0.

Zápas se pokusil prodloužit miláček publika Jakub Seibert. Proti němu se postavil Slovák Adam Klajber. Od začátku zápasu tahal za delší konec slovenský reprezentant. Nakonec Kuba neuhrál ani set a po prohře 0:3 Ostrava brala třetí rozhodující bod.

„Celkově asi rozhodl první zápas Benyho, který měl mač suprově rozjetý. Byl kousíček od toho, abychom vedli 1:0", komentuje Seibert. Kuba ještě dodal:„S Adamem musím hrát maximálně krátký výměny. Ideálně servis příjem a třetí balon. To se mi dnes vůbec nedařilo, a proto Adam vyhrál."

V dalším kole vyzveme Sokol Hradec Králové. O přesném datu vás budeme informovat. Je možné, že utkání bude přeloženo z původního termínu 20. 9. 2024