8. 9. 2024 Mládež

První republikové turnaje proběhly v Praze

Klub

Štěpán Němec potvrdil prázdninovou formu

Během víkendu 7. – 8. září proběhly v Praze první turnaje BTM. Hrály se kategorie U13, U15, U17 a U19.

V sobotu šly na řadu hráči ve věkových kategoriích do 15 a 19 let. V U15 jsme měli hned sedm hráčů trénujících v našem oddíle. Slušně si vedl Antonín Csizmazia, který postoupil v turnaji A ze skupiny mezi nejlepších 32. O milé překvapení se postaral Matěj Jungmann, který sice stále spadá do kategorie U13, ale na sobotním turnaji se jel připravit na svou hlavní kategorii. Dobrým výkonem v turnaji B se probojoval až mezi nejlepších osm a zajistil si tak účast v turnaji A na dalším BTM. Na patnáctkách v turnaji B postoupili ze skupiny i Tomáš Gunter, Pepa Vít a Pepa Perlík.

V devatenáctkách byl jen krůček od postupu do áčka Štěpán Němec, který se v turnaji B probojoval až mezi nejlepších 16. Štěpána na turnaji doplnili Dominik Faltus a David Bartoň.

V neděli proběhly kategorie U13 a U17. Očekávání lepších výsledků byla na Štěpánu Němcovi v U17 a Matěji Jungmannovi v U13. Oba chlapci hráli ve svých kategoriích turnaj A. Ani jednomu ze svěřenců se však skupina nevydařila a čekala je tak útěcha. Matěj Jungmann měl první kolo volné a v tom druhém padl s obranářem z pražského El Niňa. Na udržení v A skupině by to však stačit mělo. O dost lépe se v útěše vedlo našemu obranáři Štěpánovi Němcovi, který došel až do semifinále, kde padl v 5. setu poměrem 9:11.

Trenér mládeže Daniel Brumlich zhodnotil uplynulý turnaj následovně: „Nejprve bych chtěl říct, že jsem rád, že se většině našich kluků povedlo v sobotu na patnáctkách postoupit ze svých skupin. Mile mě překvapil postup do áčka Matěje Jungmanna. Možná i díky postupu v U15 jsem měl na nedělních U13 vyšší očekávání. Na Matějovi byla ovšem od rána vidět únava. Ve všech zápasech tahal nohy a bez správného pohybu na republikovém turnaji nemáte šanci. Budeme muset zapracovat na kondiční přípravě. Štěpán potvrdil, že má natrénováno a jsem rád, že vidí jak daleko se může při poctivé dřině dostat. Jelikož byla první republika v Praze, tak jsme vzali s sebou víc kluků, kteří na trénincích makali. Do Ostravy a Havířova pojedeme na další BTM v redukovaném počtu."