12. 10. 2024 A tým

S Havířovem jako polití živou vodou

Klub

Skvělým výkonem jsme zařídili první výhru letošní sezony

V pátek 11. října jsme na domácí půdě přivítali SKST Havířov. tým, který před sezonou posilnil i náš odchovanec Michal Blinka.

Nebe a dudy. I tak by se dali srovnat zápasy našeho týmu ve středu a v pátek. Zatímco ve středu jsme si vybrali řádnou smůlu a prohráli všechny zápasy v pěti setech, tak včera už to byla jiná píseň.

Utkání začalo hudebním vystoupením našeho svěřence Kevina Bureše, který divákům zahrál na celo píseň "We are the champions" od skupiny Queen.

Do prvního duelu nastoupil Michal Beneš a mladičký Adam Štalzer. Od začátku diktoval tempo Michal a až na zaváhání v jednom setu byl celý zápas suverénní. Po vítězství 3:1 připsal pro náš tým první bod.

Ve druhém zápase se nám představili Ondra Květon a Honza Valenta, které mimochodem čeká v příštím mistrovství Evropy. Kdo viděl Ondrův výkon ve středu i v pátek nemohl věřit svým očím. Od začátku zápasu byl domácí hráč soustředěný, přesný a precizní. Celý zápas se také povzbuzoval a celkově jeho hra připomínala jeho výkony z loňského play-off, kde byl největším překvapením. Za stavu 2:0 a 10:8 už vypadalo, že je vše hotovo. Hostující hráč však třetí sadu otočil a Ondra si tak musel vítězství vybojovat až ve čtvrtém setu, kde už opět dominoval.

Třetí mač přinesl pikantní souboj mezi Jakubem Seibertem a naším odchovancem Michalem Blinkou. na Michalovi byla prvních pár balonků znát mírná nervozita. Pak se ale rozehrál k mnohem lepšímu výkonu. Zejména jeho tvrdé forehandy dělaly Kubovi problémy. Když však přišla na řadu rozhodující sada, Kuba chytil výborně začátek setu a Michala přehrál. Připsal tak třetí bod a my mohli slavit první výhru v sezoně.

„Už ráno při rozehře jsem cítil, že to dnes bude lepší. Důležité také bylo, že už jsem byl v Liberci třetí den a zkrátka jsem se cítil lépe. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli jako tým a že jsem mohl domácím divákům konečně ukázat, že stolní tenis umím hrát", komentoval utkání Ondřej Květon.

V 5. kole se utkáme s loňským vítězem soutěže. S Havlíčkovým Brodem se střetneme na jejich půdě 25. října od 18:00. Další domácí utkání nás pak čeká v pátek 1. listopadu od 17:00. V domácím prostředí vyzveme tým TJ Ostrava KST.