16. 10. 2024 Klub

Druhá liga na prvním místě tabulky

Klub

Béčko zaválelo, 3. liga přidala jednu výhru

Během uplynulého víkendu náš "B" a "C" tým čekal další dvojzápas. Zatímco třetí liga hrála své zápasy v domácím prostředí, tak béčko vyjelo do končin, kde se tradičně nevyhrává.

Tým ze třetí ligy v sobotu čekal těžký soupeř. Do Pavlovic dorazil tým, který loni sestoupil z druhé ligy, Slovan KST Bohnice. Tým z Prahy si s naším celkem poradil celkem jasně 2:8. Druhý den přijeli soupeři z Šanova pouze ve třech. Kdo však čekal lehký průběh zápasu, byl na omylu. I díky skvělému výkonu Honzy Mečla tým zvítězil nejtěsnějším možným způsobem 8:6 a připsal důležité tři body do tabulky.

Naši druhou ligu čekala těžká mise. Dvojzápas proti Studené a nováčkovi soutěže Soběslavi. „Ve Studené jsme ve druhé lize ještě nevyhráli. Vždycky jsme měli problém s míčky, se kterými se tam hraje", komentoval výjezd kapitán týmu Josef Medek. Celé mužstvo se však semklo a zvládlo skvělým týmovým výkonem vyloupit Studenou poměrem 8:6. Za stavu 7:6 pro nás k zápasu o vše nastupoval trenér mládeže Daniel Brumlich. „ Po hladkém vedení 2:0 jsem měl pocit, že mám zápas pod kontrolou. Ve třetím setu přestal soupeř chybovat a šlo se do koncovky, kterou nakonec zvládl lépe. Do čtvrté sady jsem šel opět plně koncentrovaný s vědomím, že musím uhrát poslední set. Vedl jsem 10:6 a měl čtyři mečboly a nastalo to nejhorší, co se může hráči stolního tenisu za takového stavu přihodit. Začal jsem přemýšlet, jak oslavím a výhru, a že jsme to dokázali. Samozřejmě jsem ten set nakonec prohrál a šlo se do pátého. Tam už to bylo pade na pade, ale naštěstí jsem měl podle mého větší chuť vyhrát a nakonec jsem zápas dotáhl do vítězného konce. Měl jsem za celý tým obrovskou radost."

V neděli pak dalším týmovým výkonem naši chlapci vybojovali výhru na půdě SK Domečku Soběslav, kde se opět hrálo s jinou značkou míčků. B tým se shodl na tom, že bylo klíčové, že hlavně na sobotní utkání ve Studené se hráči připravovali na trénincích s míčky Tibhar, se kterými se na jihu Čech hraje.

V dalším dvojkole vyzve tým druhé ligy na domácí půdě pražské týmy Slávie a Elizzy. Ve třetí lize naše borce čeká souboj v Chodově a Chomutově.