2. 2. 2022 A tým

​Proměněný Liberec vyzve El Niňo Praha

Redakce

Leden si stolní tenisté z SKST Liberec zarámovali jako stoprocentní

Leden si stolní tenisté z SKST Liberec zarámovali jako stoprocentní. V extralize se vyhoupli už na šestou příčku a nehodlají polevit ani proti ping-pongové baště El Niňo Praha. Utkání startuje v pátek 4.2. v 18 hodin.

Zatímco v Kafkově Proměně se Řehoř Samsa převtělil do odporného hmyzu, liberecká ekipa zažila proměnu opačnou a o dost příjemnější. Po sedmi duelech svítilo na jejich kontě trapných 6 jednotlivých výher, což značně čílilo i trenéra Richarda Výborného. Utrápenou sebranku se rozhodl nasměrovat motivačním proslovem. „Trvalo to asi 20 minut,“ přiznal Egypťan Shouman. Klíč k úspěchu? „Odvaha. Prostě se nebát vyhrát, ale i prohrát,“ dodal Blinka. Nějaký účinek jeho slova pravděpodobně měla, protože teď jako by začal nastupovat jiný tým, který má náramnou formu a stoupá vzhůru. „Věříme si a myslíme mnohem pozitivněji,“ přiznal také Seibert.

Pod Ještěd tentokrát zamíří El Niňo Praha, aktuálně druhé v extraligovém pořadí. Ze sestavy vyčnívá Jiří Vráblík, vládnoucí mistr republiky s jedinečným bekhendovým servisem a útokem z obou stran. Doplňuje ho František Onderka s bilancí 8 výher a 5 porážek a Slovák Jakub Zelinka (5:8). „Dominantní jeden hráč a velmi silná mladá dvojice. Perfektní mix a také jim to skvěle funguje,“ chválí Výborný. Už mockrát se ale Liberec mohl přesvědčit, že síla na papíře neznamená vše. „Hlavně totiž hrajeme doma, to může udělat obrovský rozdíl,“ doufá Seibert, jenž Vráblíka dokonce na turnaji TT Star toto úterý udolal.

Posledně se hala v Nových Pavlovicích slušně zaplnila. „Snad nám fanoušci pomohou i tentokrát,“ doufají všichni proměnění Liberečáci.

Online: https://youtu.be/z9U0pTDiLKY

Další info z extraligy na novém webu ČAST: https://www.ping-pong.cz/