16. 2. 2022 A tým

Pozvánka: SKST Liberec - TJ Ostrava KST

Redakce

Boj o páté místo s Ostravou už tento pátek

Dvě nejmladší extraligová mužstva sehrají v pátek 18.2. od 18 hodin veledůležité utkání. Do Liberce přijede KST Ostrava a vítěz si udrží naději na pátou příčku v tabulce.

Situace v nejvyšší soutěži začíná být čtyři kola před koncem stále jasnější. Cheb, El Niňo i HB Ostrov jsou daleko vpředu. Skončit na šestém až osmém místě tak znamená dostat velmi těžkého soka do play off v čele s borci jako Tregler, Reitšpies nebo Vráblík.

Ve vyrovnaném středu jsou i Liberec s Ostravou. „Teď už není mnoho neznámých. Nejdramatičtější boj čeká v závěru základní části i nás. A my se chceme poprat o páté místo,“ burcuje trenér Richard Výborný.
Po sérii několika výher naposledy SKST padlo jasně 0:3 s El Niněm. „Nesedlo nám pořadí zápasů. Ale ani výkon nebyl ideální,“ štve ještě teď Výborného. Jeho svěřenci Seibert, Blinka i Shouman měli 14 dnů na nápravu, kterou kromě tréninku věnovali i elitním turnajům v Česku a Německu. „Všem nám to nesmírně pomáhá. V extralize nás všechny čeká jen kolem maximálně 30 zápasů. Bez těchto měření s nejlepšími bychom neměli vůbec tempo,“ přibližuje Seibert.

Ostravský tým působí poměrně nevyzpytatelně. Mladá sestava dovede potrápit nejsilnější, ale občas i nečekaně vybouchnout. Však nejstaršímu pravidelně nastupujícímu Patriku Klosovi není ani 25. Tomáš Martinko, Adam Štalzer či Radim Morávek zase ještě nepřekročili dvacítku. I tak ale předvádí skvělé výkony. Vyčnívá zejména Martinko, který si tím vysloužil kontrakt na příští sezonu v HB Ostrov.

Všichni diváci jsou srdečně zváni!