20. 2. 2022 A tým

​Bezchybný Seibert dovedl Liberec k důležité výhře

Redakce

Liberec se výhrou posunul na 5. místo

V 15. extraligovém kole předvedl SKST Liberec snad nejlepší výkon v sezoně. V souboji s KST Ostrava zvítězil 3:1 a posunul se na pátou pozici.

Obě mužstva nic nepodcenila a nasadila kompletní sestavy. Proto hned na úvod čekal na Jakuba Seiberta nejlepší tuzemský teenager Tomáš Martinko. Než se ostravský účastník mistrovství Evropy dospělých rozkoukal, bylo v podstatě hotovo. Větší drama přišlo jen ve druhém setu, jinak byl ale výsledek překvapivě jednoznačný: 11:3, 13:11 a 11:8.
Na excelentního technika Patrika Klose hledal potom dlouho recept Mohamed Shouman. Prohrával už 0:2 na sety, přesto zbraně nesložil a jako správná týmová jednička vybojoval druhý bod. V úspěšnosti soutěže už se posunul na osmé místo.
Nečekané vedení toužil podtrhnout Michal Blinka proti Adamu Štalzerovi. Začal náramně, dostal se do vedení 2:0 na sety. Bojovník Štalzer ale ukázal podobnou otočku jako liberecký Egypťan. V dramatických výměnách nakonec i díky úžasným bekhendovým výpadům začal mít mírně navrch a zvítězil 11:7 v pátém setu.
Co se nepodařilo Blinkovi, zvládl Seibert. V bitvě s Klosem ztrácel 1:2. Další dvě koncovky 14:12 a 12:10 však šly na jeho stranu! Seibert se blýskl dvěma body poprvé od roku 2020 a liberecký tygřík rázem svítí na pátém místě extraligy. „Ani mě nenapadlo, že mi dva body utíkají tak dlouho. O to jsem radši, že se to konečně povedlo,“ radoval se ústecký odchovanec. Možná ještě větší euforii zažíval temperamentní kouč Výborný, jenž utkáním tradičně žil na 100 %. „Po všech stránkách povedený výkon. Všechny kluky jsem pochválil. Michal sice prohrál, ale ten zápas odehrál pěkně. Moc se mi to líbilo,“ zhodnotil s tím, že už vyhlíží příštího soupeře.
Tím bude v pátek od 18 hodin SKST Cheb a Liberec poprvé od sedmého ledna nastoupí venku. „Všem klukům domácí podpora hodně pomohla. V Chebu bývá slušná návštěva, jde o první mančaft, tak jsem zvědavý, co to s námi udělá,“ vyhlíží Výborný.

Zápis z utkání: https://stis.ping-pong.cz/zapis/svaz-420000/rocnik...

Tabulka: https://stis.ping-pong.cz/tabulka/svaz-420000/rocn...