21. 2. 2022 Mládež

Z BTM ČR veze Monika Pařízková 3 medaile

Redakce

Přípravy na BTM ČR v Hostinném se vyplatily

Minulý týden v hale SKST Liberec probíhalo od pondělí do čtvrtka soustředění, kterého se zúčastnili nejen hráči našeho klubu. Příprava na turnaj měla vysokou kvalitu, neboť se tréninků zúčastnili i naši extraligoví hráči Shouman s Blinkou. Mimo jiné byly mezi sparingy i hráčky ženské první ligy.

Na samotném turnaji se dle předpokladů nejvíce dařilo našemu pokladu – Monice Pařízkové. V sobotu v kategorii U19 v Jaroměři brala bronz jak ve dvouhře, kde v semifinále nestačila na Janu Vašendovou (1:3), tak ve čtyřhře po boku Natálie Handlové.

V kategorii U15 v o pár kilometrů vzdáleném Hostinném byl čtyři míčky od senzace náš Filip Wolf, který je na výkonnostním vzestupu. Ze skupiny postoupil až po přepočítávání vzájemných zápasů, ze kterého vyšel jako ten nejšťastnější. Tentokrát mu stačila na postup mezi nejlepších 32 jedna výhra ve skupině. V pavouku nejdříve vyřadil v pěti setech Matyáše Jinka a mezi 16 narazil na jedničku žebříčku – Slaného z Havířova, nad kterou vedl 2-1 a 7-5, senzaci však do konce nedotáhl a padl v pěti setech.

V neděli splnil svá očekávání Jan Fiřt, když na turnaji U13 došel mezi nejlepších 32, kde padl v pátém setu poměrem 15-17 s nasazenou dvanáctkou Filipem Zukalem.

Monika Pařízková si i z neděle odvezla medaili a hned tu nejcennější. Spolu s parťačkou Eliškou Petržílkovou ovládly turnaj čtyrher U17, když ve finále nedaly šanci dvojici Lošťáková – Sazimová (2:0). Viktor Vejvoda se ve své kategorii U17 probojoval mezi nejlepších 8 v kategorii B. Na turnaji náš oddíl dále reprezentovali Ondřej Kahan, Vincent Kos a Charlie Harries, kteří si dle svých možností vedli slušně.

Nešlo si nevšimnout, že našim hráčům, na rozdíl od špičky turnaje, chybí hlavně schopnost hrát ve vysokém tempu již od prvního zápasu. Úvodní klání se totiž nesla spíše v unaveném a mdlém duchu bez výraznějšího pohybu a motivace zvítězit. Tato “neschopnost“ nás pak často stojí postupová místa. Na této úrovni je zkrátka zapotřebí hrát již od prvního balonu úvodního mače.


Daniel Brumlich

trenér SKST Liberec