28. 2. 2022 A tým

​Statečný výkon v Chebu na body nestačil

Redakce

Liberec je v tabulce extraligy 6.

Statečný výkon v Chebu na body nestačil

V 16. extraligovém kole vyzval SKST Liberec první tým tabulky SKST Cheb a nevedl si vůbec špatně. Hrálo se téměř tři hodiny! Rozdíl ve skóre ale nakonec určil nejlepší hráč soutěže David Reitšpies.
Jakubovi Seibertovi se hned na úvod povedl husarský kousek. Podařilo se mu totiž v pětisetovém dramatu přetlačit Antonína Gavlase a porazil ho i podruhé v základní části, což za posledních deset let zvládl pouze Asiat Bai He.
Na skvělého Davida Reitšpiese nastoupil Michal Blinka a i když zkoušel nemožné, nedostal šanci ani na zisk setu.
Až jako třetí nastoupil Mohamed Shouman, který celý týden bojoval s nepříjemným zraněním a jeho pohyb byl s obranářem Stanislavem Kučerou značně limitovaný. Ani tak se ale bojovně naladěný Egypťan nevzdal a vydřel v koncovce páté sady cenný bod pro Liberec.
Nečekanému vedení už chyběla jediná výhra k senzaci. Blíž jí byl Blinka, který v souboji levorukých hráčů ovládl s Gavlasem první set. Pak ale pátý muž úspěšnosti zpřesnil mušku a zvítězil 3:1.
Za stavu 2:2 nastoupil Seibert s Reitšpiesem. Důrazný Reitšpies ale kraloval třemi jasnými sety 11:5, 11:4 a 11:5.
Dvě kola před koncem základní má Liberec na šesté pozici jistotu play off. Šanci na posun výše bude mít 11. 3. doma s Havířovem a 18. 3. v Hradci Králové.

Extraliga mužů: https://www.ping-pong.cz/competition/4402