14. 3. 2022 A tým

​Liberci chyběly s Havířovem tři míčky k výhře

Redakce

Liberec klesl v extraligové tabulce na 7. místo

Parádní bitvu sehrál o pátečním večeru SKST Liberec s SKST Havířovem. Tříhodinová přetahovaná vrcholila až v pátém setu posledního zápasu...

Covidové dozvuky nakonec dopadly v klíčový moment sezony i na libereckou partu a ze sestavy na poslední chvíli vypadl ve formě hrající Seibert. Ani tak ale Liberec zbraně nesložil, což hned na úvod demonstroval Mohamed Shouman. S Petrem Davidem měl dokonce mečbol, ale havířovský bojovník se nevzdal a triumfoval 13:11 v rozhodují sadě.

Vzestupnou výkonnost předvedl Michal Blinka s Janem Valentou, shodou okolností spolubydlícím s Národního centra. Jejich sezony se nemohou lišit více, Valenta exceloval se 75 %, Blinka měl procent jen 15. Na stole to ale tak nevypadalo a liberecký odchovanec zapsal cennou výhru v poměru 3:2.

Narychlo povolaný Matěj Stach v souboji se Šimonem Bělíkem nezklamal, po skalpu Petra Korbela ale tentokrát vyšel na prázdno a prohrál 1:3.

Naději na posun tabulkou udržel Shouman v přestřelce s Valentou. Zvládl ji se ztrátou jediného setu a už spěchal na lavičku povzbuzovat Blinku proti Davidovi. Krásný zápas znovu docílil až do pátého setu. Blinka hrál nebojácně a vedl už 8:6. David však na závěr schoval úžasné balony a otočil už druhý téměř ztracený duel na svoji stranu. „Mrzí mě to. Hrálo se mi dobře a i v koncovce jsem nezahrál špatně. Bohužel na téhle úrovni je potřeba předvést ještě něco navíc a to se povedlo Petrovi,“ nezastíral zklamání Blinka.

Před posledním kolem, které Liberec sehraje v pátek 18.3.2022 v Hradci Králové, je aktuálně na sedmé pozici. Klesnout nemůže a posunout by se před TTC Ostrava mohl, kdyby vyhrál na východě Čech a zároveň Korbelův tým klopýtl doma s KT Praha.

https://stis.ping-pong.cz/tabulka/svaz-420000/rocn...