30. 3. 2022 A tým

Liberec vzdoroval srdnatě, na Ostrov ale napoprvé nestačil

Redakce

O naději na postup zabojuje už zítra

V duelu pingpongového Davida s Goliášem se SKST Liberec bránil statečně, HB Ostrov Havlíčkův Brod si ale v prvním kole play off extraligy poradil. Zvítězil 3:1 a hned zítra od 18 hodin série pokračuje na severu Čech.

Šlo snad o první utkání, kdy byl Liberec pro HB důstojným soupeřem. To podtrhl na úvod Michal Blinka proti Michalu Obešlovi. Vedl 2:0 na sety a měl na raketě dva mečboly. Neproměnil. V pátém setu navíc promarnil už čtyřbodový náskok. „Rozhodují drobnosti. V tomhle případě možná i zkušenosti a Michal Obešlo je v těchhle otočkách prostě mistr,“ mrzelo kouče Výborného.
Další šediny mu přidělal i egyptský démon Mohamed Shouman. S Prokopcovem také šel do páté sady, kde ale podlehl 5:11. „Dima zachoval chladnou hlavu,“ našel trenér klíčový rozdíl.
Snad největší drama ale předvedla dvojice Seibert – Tregler. Příznačně pochopitelně sehráli pět setů. Ústecký odchovanec Seibert utekl do vedení 2:0, které vzápětí ztratil. V pátém setu však prvního hráče dlouhodobé tuzemské úspěšnosti Elo přehrál nejtěsněji 11:9. „Cenná výhra. V play off dvojnásob. Ale z týmového hlediska by mě víc těšilo, kdyby zvítězili kluci přede mnou,“ přiznal Seibert, jenž ze 16 soutěžních zápasů porazil Treglera teprve podruhé v kariéře.
A protože hrdina střetnutí Obešlo vyškolil Shoumana 11:8, 11:4, 11:8, bylo hotovo.
Odveta je na programu již tento čtvrtek 31.3.2022 od 18 hodin v Liberci. Když domácí nevyhrají, mají po sezoně. „Ještě se nám končit nechce. Myslím, že se všichni zlepšujeme,“ věří Seibert. O tom, zda se SKST povede malý pingpongový zázrak, se můžete přesvědčit na vlastní oči!

HB Ostrov H. Brod - SKST Liberec 3:1
Obešlo Michal - Blinka Michal 3:2 (-9, -6, 11, 5, 9)
Prokopcov Dmitrij - Shouman Mohamed 3:2 (6, 6, -9, -9, 5)
Tregler Tomáš - Seibert Jakub 2:3 (-8, -5, 6, 9, -9)
Obešlo Michal - Shouman Mohamed 3:0 (8, 4,8)
Stav série: 1:0 (hraje se na 2 vítězná utkání)
Další utkání: 31. 3. od 18 hodin v Liberci

Online: https://www.ping-pong.tv/detail/975