15. 9. 2022 A tým

VYLOUPENÍ EL NIŇA

Klub

Vezeme pod Ještěd všechny tři body

Tak tohle byla jízda. Liberečtí hráči si dnes vyšlápli na bronzové El Niňo z loňské sezony. Naši borci nastoupili na pražském El Niňu v plné sestavě – Shouman, Beneš a Seibert a stálo to za to. V prvním utkání si Michal Beneš poradil s navrátilcem El Niňa Tomášem Konečným, když vyhrál tři těsné koncovky (-10, -20, -10). Jediný bod pražského výběru uhrál mistr republiky z roku 2021 Jiří Vráblík, který nedal hráči z Egypta šanci a zvítězil poměrem 3:0. Jenže pak už se mač odehrával v naší režii. Nejprve zlomil prokletí Kuba Seibert, jenž po 7 prohraných utkáních s Frantou Onderkou v řadě konečně urval vítězství, a to navíc poměrem 3:0. Sladkou tečku za dnešním zápasem udělal Shouman, který si poradil s Tomášem Konečným bez ztráty jediného setu. Liberec tak veze pod Ještěd všechny tři body.

Slovy chvály nešetřil trenér hostujícího výběru Richard Výborný: „Dneska to byl od kluků perfektní výkon, chtěl bych je pochválit všechny tři a obzvlášť Shoumana, který se po prvním zápase neskutečně zvedl a dotáhl dnešní zápas do vítězného konce“. Trenér libereckých mluvil také o tom, co se dnes potvrdilo a sice, že pokud náš tým udrží takto vysokou úroveň hry, můžeme porazit jakýkoli tým letošního ročníku extraligy.

Jestliže bude naše mužstvo podávat nadále tak skvělé výkony jako dnes, máme se opravdu na co těšit. Přesvědčit se o tom můžete osobně již 30. 9. v pátek od 18.00, kdy na domácí půdě přivítáme hosty z dalekého Havířova. Přijďte naše borce podpořit!