21. 12. 2022 A tým

Ohlédnutí za první polovinou nejvyšší soutěže mužů s Jakubem Seibertem

Klub

"Nejvíce si vážím toho, jakou máme skvělou partu."

Po 9. kolech podzimní části extraligy mužů naše mužstvo přezimuje na 5. místě se ztrátou 4 bodů na druhé místo. Hned z kraje sezony se nám povedlo zaskočit aktuálního vítěze Českého poháru a momentálně druhý tým tabulky pražské El Niňo. Ve druhém kole jsme vykradli v přímém přenosu pražskou Kotlářku a na jejich horké půdě zvítězili poměrem 3:1. Poté ovšem přišlo několik těsných proher 2:3 a to s TJ Ostravou KST, Havl. Brodem a následně KT Prahou. Na tyto prohry nám kromě jiných témat před Vánocemi zareagoval liberecký srdcař Jakub Seibert.

Jak Kuba osobně vnímá první část sezony? „Nejvíce si určitě vážím party, kterou tu máme. Zároveň se těším na druhou polovinu, kde půjde do tuhého. Všechno je před námi a až na konci sezony se ukáže, jak silní opravdu jsme."

Stálice libereckého družstva, která má odehráno bezmála 200 zápasů v dresu SKST Liberec, dále reflektuje: „Domnívám se, že jsme v tabulce mohli být o něco výš, neboť tři ze čtyř proher přišly až v rozhodujícím pátém zápase." Podle Seiberta to ukazuje na fakt, že v letošní sezoně není snadné náš výběr porazit.

„Play off si už snad pohlídáme, ale určitě si uvědomuju kvalitu ostatních týmů. Čekám vyrovnané zápasy. Můžeme bojovat o titul, ale zároveň se může stát, že vypadneme hned ve čtvrtfinále," pokračuje pokorně Seibert.

Na závěr mi ještě Seibi, jak ho často ostatní ping-pongáři oslovují, sdělil, že jeho přáním je se probojovat alespoň mezi nejlepší čtyři.

Kubovi děkujeme za trefné ohlédnutí za první polovinou sezony a přejeme za celý SKST Liberec krásné a poklidné Vánoce.

Daniel Brumlich