12. 2. 2023 Mládež

Top 16 na turnaji BTM nám tentokrát utekla

Klub

Naši svěřenci vyjeli na turnaj BTM do Hostinného

V sobotu 11. 2. vyjelo trio našich svěřenců do Hostinného na turnaj BTM U15. Štěpán Němec, který hrál jako jediný turnaj kategorie "A" po velmi slušném výkonu postoupil ze skupiny. Nestačil jen na nasazenou dvojku turnaje - Karla Jedličku 1:3. Postup si vybojoval v pěti setech proti Šimonovi Petrtýlovi z Elizzy. Mezi 32 na něj čekal zlínský Tomáš Málek. Jeho atypický styl byl pro Štěpána příliš a zápas prohrál 1:3.

Dominik Faltus po chladném prvním zápase zabral a postoupil ze skupiny v kategorii "B". V prvním kole playoff nedal šanci Zdenkovi Jandovi a po skvělém výkonu zvítězil 3:0. V dalším kole nestačil na obranáře Micheka 0:3.

Vincent Kos postoupil s přehledem ze skupiny. První kolo pavouka mělo volné a v tom druhém přehrál Zdeňka Tauše 3:1. V dalším zápase začal na výbornou a šel do rychlého vedení 2:0 na sety. Jeho soupeř Ondřej Skála ale nakonec utkání zvládl otočit a zvítězil 3:2.

Dnes se turnaje U13 účastnil Vojtěch Voplakal. Naše mladá naděje si vedla ve skupině obstojně. Po první prohře si připsal dvě výhry 3:0. Ve čtvrtfinále pavouka nestačil nasazenou dvojku turnaje "B" Filipa Bartese a s turnajem se rozloučil výsledkem 0:3. Nicméně to pro Vojtu byly cenné zkušenosti.


Seriál BTM ukončíme další měsíc na jižní Moravě. Tentokrát pojedeme do měst Hluk a Hustopeče.