17. 3. 2023 A tým

3 body zústavají pod Ještědem

Klub

Poslední zápas základní části jsme urvali až v pátém zápase

Po dnešní výhře 3:2 nad NH Ostravou jsou jasné dvě věci. Díky výhře TTC Ostrava 2016 proti KT Praha vyzveme ve čtvrtfinále playoff SKST Havířov, který se nám v sezoně podařilo dvakrát porazit. Dalším důležitým faktem je, že NH Ostrava se udrží v extralize mužů i do příští sezony, baráž o sestup do první ligy čeká výběr z Hradce Králové. Po zápase jsme se zeptali dvojice našich hráčů (Shouman/Seibert) na hodnocení dnešního utkání a zároveň na los playoff.

Jak hodnotíte dnešní zápas, čekali jste takový boj?

Shouman: Očekával jsem výsledek 3:1 pro nás, ale bylo jasné, že to bude těžší, protože bojovali o udržení.

Seibert: Naše tři výhry byly jasně 3:0 . Největší boj jsem sváděl hlavně já. Bohužel jsem nedokázal přidat ani jeden bod.

Posledních pár utkání byla v hale slušná návštěvnost. Je povzbuzování fanoušků něco, co vás osobně žene vpřed nebo máte radši klid?

Shouman: Mám rád, když je v hale pořádný hukot a fanoušci jsou nahlas.

Seibert: Určitě čím víc fanoušků tím lépe. Pokud není přehnaný hluk z trubek apod, tak je to v pořádku. Co mě mrzí, je to, že u pinčesu během výměn musí být v hale absolutní klid, což může hromadu potenciálních fanoušků odradit. Jakmile někdo v hledišti špitne, hned se po něm hráči ohánějí. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou stranu mi to přijde trochu zcestné.

Co říkáte na los? Jste rádi, že vyzvete Havířov? Jaké jsou naše šance na postup?

Shouman: Ještě nedávno jsem myslel, že bychom mohli hrát proti KT Praha. Pro nás je lepší, že můžeme hrát proti Havířovu než proti Chebu. Dvakrát jsme je v sezoně porazili. Myslím, že šance na postup jsou na 50 na 50.

Seibert: Myslím, že Havířov je mírný favorit. Teďka jsou na tom o maličko líp. Záleží, jak bude hrát Kenjaev. Honza Valenta má supr formu. Máme výhodu, že u nás v Liberci oni nehrají tak dobře a toho musíme využít. Naopak nám se v hale v Havířově hraje dobře. Naše prostředí může hrát klíčovou roli. Vidím to 55:45 pro Havířov.

Kolik byste si na čtvrtfinále přáli fanoušků? V sezoně jsme dvakrát atakovali hranici 100 diváků na zápas. Čekáte, že na playoff bude ještě víc?

Shouman: Jestli dokážeme z Havířova urvat aspoň jeden bod, věřím, že přijde 150-200 lidí. To bylo bylo úžasné a moc bych si to přál.

Seibert: Aspoň litr (říká Kuba s velkou nadsázkou a úsměvem). Pamatuju, když bylo 150 lidí, byla super atmoška. Když tohle dorovnáme, tak budu spokojený.


Klukům děkujeme za čas a postřehy po zápase. Do playoff jim přejeme spoustu štěstí a co nejlepší formu.