29. 5. 2023 Mládež

Je za námi poslední vrchol sezony

Klub

MČR družstev U19 a U15

O víkendu 27. – 28. května proběhlo v Ostravě mistrovství České republiky družstev. V sobotu se v kategorii U19 představila dvojice Pytlounová - Ortová. V prvním kole na nás čekala AC Sparta, která nás přehrála poměrem 3:0 na zápasy. V souboji o 9. – 16. místo nás postupně čekaly týmy z Chodova, Hluku a Přerova. Se dvěma z nich, konkrétně s Chodovem a Přerovem, si naše dívky dokázaly poradit a braly tak nakonec pěkné 11. místo. Důležité je zmínit, že obě naše hráčky jsou mladší ročníky - 2009 a 2008 a sobotní turnaj pro ně byl spíše přípravou na nedělní kategorii U15.

V neděli přišla na řadu naše hlavní věková kategorie U15, ve které už nastoupili i naši chlapci - Němec, Wolf a Kos. V prvním kole na naše trio čekal výběr z Vodňan, který našemu výběru nedělal větší potíže. Sokol Vodňan jsme porazili poměrem 3:0. Ve čtvrtfinále na nás čekal budoucí vítěz celé soutěže - KST Apollo Ústí nad Labem. Přes veškerou snahu naši hoši nevyhráli ani v jedné z dvouher a odešli tak s prohrou 3:0 na zápasy. V souboji o 5. – 8. místo na nás nejprve čekal výběr z Elizzy Praha. 4 vyrovnané dvouhry nakonec vyzněly lépe pro pražský tým, který vyhrál 3:1. V posledním zápase jsme se utkali s tradičním soupeřem z EL Niňo Praha, který nás porazil poměrem 3:0. Naši chlapci tak nakonec brali 8. místo.

Pavlínu Ortovou a Nikolu Pytlounovou čekal mezi nejlepšími 16 souboj s pozdějšími medailistkami z Hodonína. I přes vyrovnané zápasy, jsme neuhráli ani jeden bod a byli jsme tak odsouzeni do bojů o 9. – 16. místo. Holky postupně porazily opět výběr z Chodova a potom také TTC Ústí nad Orlicí. Nad jejich síly byla až dvojice z HB Ostrov Havl. Brod - Vožická - Mušková. Holky tak skončily na 10. místě.


"Herně jsem byl s turnajem spokojený. Na všech dětech byla znát tvrdá příprava před MČR. Jediné co mě mrzí, je zápas chlapců proti Elizze Praha, který mohl při troše štěstí dopadnout lépe pro náš tým. Za holky jsem rád, že samy viděly, že se tvrdá práce vyplácí a že s většinou holek na republikové úrovni můžou hrát vyrovnaný pinčes. Mistrovství nám znovu ukázalo, kde máme slabiny a na čem je třeba dále pracovat. Věřím, že všechny děti si z turnaje i díky videodokumentaci zápasů odnesly co nejvíce a bude je to motivovat do další práce na trénincích." Komentuje mistrovství trenér Daniel Brumlich.

.