13. 6. 2023 Klub

SKST Liberec ovládl v této sezoně kategorii U11, U13 i U15

Klub

Z posledního KBT sezony vezeme 4 medaile

V sobotu 10. 6. proběhl v Kamenickém Šenově poslední turnaj z řady KBT v této sezoně. Pro naše svěřence to bylo úspěšné zakončení.

Divizi "A" opět ovládl Filip Wolf, který opanoval všechny letošní turnaje KBT, kterých se zúčastnil. V druhé výkonnostní divizi byl na 2. místě Tomáš Günter, Josef Perlík byl bronzový. V divizi "D" si pěkné druhé místo připsal liberecký talent Josef Vít.

Po turnaji proběhlo také vyhodnocení jednotlivých věkových kategorií za celou sezonu 2022/23. Našemu klubu se povedlo dominovat v kategorii nejmladších, mladších i starších žáků.

Ve věkové kategorii U11 si první příčku za celou sezonu vybojoval Vojta Voplakal a hned za ním skončil Matěj Jungmann - oba ročníky 2012. V kategorii U13 neměl konkurenci Alfons Tietze a mezi nejlepšími 3 nechyběl ani Tonda Csizmazia, který u nás v klubu částečně trénuje. U15 chlapců opanoval Filip Wolf. Mezi dívkami v kategorii do 15 let se v uplynulé sezoně nejvíce dařilo naší Páje Ortové, která vybojovala i stříbro v kategori U19. Na druhém místě v "patnáctkách" skončila Nikča Pytlounová. Obě dívky nás reprezentovaly na nedávném MČR družstev v Ostravě. Nejlepší 3 sportovci v jednotlivých kategoriích byli odměnění dárkovými poukazy od firmy STOTEN.

"Jsem rád, že naše děti se v průběhu sezony umisťovaly na nejvyšších příčkách krajských turnajů. Je to odměna za dobře odvedenou práci na trénincích. Naše cíle na další sezonu bude mířit ještě výše. Chceme, aby naše děti byly úspěšné i na republikové úrovni a chystáme proto zkvalitnění tréninků. Pro výkonnostní skupinu bude zvýšen počet tréninků, tak abychom mohli konkurovat těm nejlepším z republiky. Věřím, že úspěchy z letošní sezony v našich dětech vzbudí ještě větší chuť a zápal k trénink. Úkolem nás jako trenérů bude dětem vytvořit, co nejlepší podmínky a zázemí proto, aby se mohly nadále zlepšovat. Chceme, aby naši svěřenci byli dál hladoví po výhře, ale zároveň se pingpongem bavili."

Komentuje stručně sezonu trenér SKST Liberec Daniel Brumlich.