2. 10. 2023 A tým

Tříhodinová bitva pro El Niňo

Klub

Pevnější nervy měl výběr z Kotlářky

V pátek 29. září jsme byli v hale na Borovém Vrchu svědky krásného utkání. Na naši půdu dorazili borci z Kotlářky. K vidění byly celkem čtyři pětisetové zápasy.

Úvodní dvouhry si vzali na starost Mohamed Shouman a Jakub Zelinka. Náš egyptský reprezentant začal utkání lépe a vedl 2:0 na sety. Potom ale začal úřadovat slovenský hurikán. Rychle bylo srovnáno a rozhodnout tak musel 5. set. V tom se lépe vedlo domácímu borcovi, který vyhrál nejtěsnějším možným způsobem - 11:9.

Ve druhém singlu se střetli Michal Beneš a Jiří Vráblík. Po prvních dvou těsných setech to vypadalo na výsledek 3:0 pro Vráblíka. Jenže náš levoruký klenot začal kousat. 3. set vyhrál poměrem 11:9 a ten čtvrtý dokonce 11:1. Opět tedy musel rozhodnout pátý set. V něm získal první bod pro EL Niňo zkušenější Jiří Vráblík, když vyhrál 11:8 na body.

Jakub Seibert a Tomáš Konečný se postarali o skvělou podívanou ve třetí dvouhře. Opět rozhodoval pátý set. Kuba byl pouhý body od výhry, když měl za stavu 2:2 a 10:9 mečbol. Bohužel druhý bod pro svůj tým nakonec získal Tomáš Konečný. Zápas nabídl mnoho krásných výměn.

O zvrat utkání se pokusil Mohamed Shouman proti Jirkovi Vráblíkovi. Možná byste si to netipli, ale opět došlo na rozhodující pátý set. Shouman sice vedl 2:1 na sety, ale poslední dva sety si na své konto jasně připsal Jiří Vráblík a získal tak pro pražský výběr poslední třetí bod.

Děkujeme soupeřům za skvělý zápas a našim divákům za vytvořenou atmosféru. Dále bychom chtěli poděkovat našim partnerům - městu Liberec, Libereckému kraji, firmám Stoten, Warmnis a Meretech za to že nás v letošní sezoně podporují. Za veškeré reklamní předměty děkujeme firmě Vlajky bohemia.

Daniel Brumlich