2. 10. 2023 Mládež

Stříbrná Pája Ortová na BTM U15 v Ostravě

Klub

Potvrzení formy Pepy Perlíka a Páji Ortové

O víkendu proběhl 2. bodovací turnaj mládeže v Ostravě a Havířově. Do bojů jsme vyslali celkem 6 našich členů. V sobotu se v kategorii U13 představilo trio Josef Perlík, Vojtěch Voplakal a Matěj Jungmann doprovázený o Tondu Csizmaziu, který u nás v klubu trénuje. Všichni čtyři hráli kategorii A. Pepa Perlík, který se do áčka minule probojoval potvrdil svoji formu, když ve skupině dvakrát zvítězil a povedl se mu tak velmi slušný úspěch neboť postoupil ze skupiny mezi nejlepších 32. V pavouku nestačil na Filipa Bednáře z El Niňo Praha (1:3). Tonda Csizmazia taktéž postoupil ze skupiny, ale vypadl mezi nejlepšími 32. Vojta ani Matěj ze skupiny nepostoupili.

V neděli nás čekali soutěže U17 v Ostravě a U15 v Havířově. V srdci Slezska bojovali Dominik Faltus a David Bartoň v kategorii B. Ani jednomu z nich se však nepodařilo postoupit ze skupiny. V Havířově, kde hrála Pája Ortová to byla píseň mnohem veselejší. Po bezchybných zápasech ve skupině prošla postupně přes Kulíškovou, Kamarádovou a v semifinále přes Orlovou. Do finále nastoupila proti Ester Vyskočilové, na kterou však nestačila. Z Havířova si však odváží stříbrnou medaili a hlavně kýžený postup do kategorie A. Jelikož další republikový turnaj proběhne v listopadu v Liberci a Jablonci budou mít všechny děti včetně Páji velikou motivaci se na "domácí" půdě představit v tom nejlepším světle.

"Turnaj spolu s Alešem hodnotíme kladně. Velikou radost nám hned první den udělal Pepa Perlík. Na tréninku maká jako šroub a nevypustí jediný balon. Je to odměna hlavně pro něj. Obecně kluci v U13 hráli postupně lépe a lépe. Výsledek Páji je fantastický. Potřebovala postup do áčka už jen pro zvýšení sebevědomí. I pro ní je to odměna za dobře odvedenou práci na trénincích. Nyní máme téměř dva měsíce příprav na další bodovací turnaj, na kterém chceme předvést ještě lepší výsledky. S trenéry jsme si řekli, co nás tíží nejvíce a na co se v následujících týdnech zaměříme tak, aby forma v Liberci a Jablonci byla co nejlepší. Doufáme, že děcka přijdou povzbudit na tribuny jejich kamarádi a rodiče."

Kompletní výsledky naleznete zde

Daniel Brumlich